Dagens mat

2010-08-31 / 22:07:11
Idag har det varit jobbigare, jag har varit slö i huvudet och trött. Frukosten och lunhen var samma som igår men till middag åt vi pannbiffar och vitkålssallad och brysselkål, gott. Efter träningen blev det en proteindrink. Jag var och handlade mat efter jobbet, inga onyttigheter här inte. Och jag var inte ens sugen på att köpa något annat än det jag skulle ha, allt onyttigt kändes bara äckligt. Jag motstod även muffinsen till fikat på jobbet, bra jobbat.

Nu har jag mätt mig, kanske lite sent men det kan ändå vara kul att se skillnaden:

Lår: 58,5 cm
Rumpa: 100 cm
Höfter: 84 cm
Mage: 80 cm (över naveln)
Armar:
28 cm
(Alla mått är över det bredaste stället)

I morgon skall jag äta ägg till frukost, åhhh vad gott det ska bli!

/God natt

2010-08-31 Tisdag

2010-08-31 / 21:50:19
Är sommaren slut nu? Trots att solen skiner är det kallt i luften. Jag tog på mig lite mer än vanligt när jag var ute och sprang men kunde inte annat än njuta. Det är fantastiskt med hösten, visst vi går mot mörkare tider men man måste se möjligheter. Möjligheter att komma igång med träningen, möjligheter att uppfylla nya mål med jobbet, möjligheter att shoppa snygga höstkläder, möjligheter att mysa framför TV, ja listan kan göras lång och det är bara fantasin och du själv som sätter gränser.

Just nu sitter jag i sängen med proteindrinken, laptoppen och en träningstidning. Jag är väldigt nöjd med dagens träning. Jag hade inte alls ont i benet och det gick riktigt bra. Det var intervall träning idag med tio minuters uppvärmning och åtta gånger en minut intervall och avslutningsvis tio minuter nedvarning. Här är resultatet:

36 minuter
5.2 km
06:43 minut per km
8,9km/h
156 i genomsnittspuls
187 i maxpuls
353 kalorier



Keep on walking

2010-08-30 / 22:19:11
För att sammanfatta första dagen med dieten så känns det riktigt bra. Det började inte så bra men proteinshaken med jordgubbssmak som jag höll på att spy utav men lunchen var jätte god och middagen med. Efter jobbet åkte jag till Freeport och köpte proteinpulver med chokladsmak, myyycket godare. Så nu är jag laddad inför en ny dag! Det värsta är att jag är så nyfiken på vad jag väger men jag ska hålla mig tills på fredag morgon, det blir mer spännande då. Jag har inte mätt mig idag, måste göra det i morgon.

Jag gick en promenad nu ikväll, riktigt skönt. Jag var tvungen att passa på när det var så fint väder. I morgon blir det löpning igen, det ska bli kul att springa. Hoppas att jag inte har ont i benet och hoppas att jag har så mycket energi att jag kan springa till Göteborg och tillbaka, sådanna dagar gillar jag. (Inte för att jag springer till Göteborg men känslan av att man är oövervinnerlig är härlig)

Diet

2010-08-30 / 11:54:04
Nu mina vänner blir det nya tag inför hösten. Jag vägde mig i går och insåg att jag väger 6 kg mer nu än innan vi åkte till Thailand i mars. Om jag fortsätter i detta tempot lär jag gå upp 10 kg på ett år. Inte okej. Igår bestämde vi oss för att börja på en diet. En egenkomponerad diet. Nästa invägning är på fredag morgon och vi tävlar om försten ner till 60/80 kg. Simon väger 86 och skall gå ner till 80 kg. Vi får äta vanligt på helgen men inte vräka i oss godsaker men på veckorna är det stenhårt. Dieten ser ut så här:

Frukost
Proteinshake
Ett knäckebröd med tomat

Mellanmål kl 9
Ett knäckebröd med tomat

Lunch
Sallad innehållande grönsallad, baby speant, sockerärtor, haricot vert, tomat, gurka, majs, paprika, rödlök, avocado och stekt kyckling.

Middag
Fisk (lax, makrill eller liknande) och vitkålssallad plus mer grönsaker

Kvällsmat
Proteinshake

Vi kan variera oss med middagen men meningen är att vi skall äta lite kolhydrater och mycket fett och protein. Just nu sitter jag på kontoret och är riktigt sugen på lunchen. När jag kommer hem tänkte jag mäta mig runt mage, höfter, rumpa, bröst och lår så jag verkligen vet skillnaden när vi är färdiga med dieten. Under tiden tänker jag träna som vanligt, köra på med löpprogrammet och även lägga in ett pass styrketräning.

Startvikt 66 kg
Mål 60 kg

2010-08-29 Söndag

2010-08-29 / 17:16:09
Hemma igen efter en veckas semester, skönt att komma bort ett tag och bara koppla av! Mitt mål var att springa två gånger under veckan och jag sprang en gång och gick en lång promenad en annan dag. På måndag morgonen tog jag på mig joggingskorna och gav mig iväg. Det blev 20 minuter härlig löpning i solen och det var så skönt att starta dagen på det sättet. Jag spang till hamnen och kollade på alla båtar, sen vidare genom staden och bort till affären som vi brukade handla i. Underbart att se staden vakna till liv. Jag hade fortfarande ont i mitt ben så jag tog det ganska lugnt. Jag bestämde mig för att springa på torsdagen också men när jag började springa hade jag ont i benet fast det känndes mycket bättre så jag bestämde mig för att gå en långpromenad i stället för att jag skulle bli helt bra till denna veckans löpning.

Idag var jag så sugen på att träna så jag åkte till gymmet i Kungsbacka och körde ett pass. Det blev lite kondition och rygg, axlar och mage. Det var längesedan jag styrketränade och det var riktigt kul att lyfta vikter. Jag gillar bästa att träna med lösa vikter i stället för maskiner dels för att man aktiverar fler muskler när man tränar och dels för att man kan varitera sig så mycket. Bara genom att använda sig utav en pilatesboll kan träningen bli så annorlunda och rolig.

Nu börjar vecka fyra i löpprogrammet och jag ska ge gärnet! Målet med denna vackan blir att öka tempot och att sprinag iForm loppet på torsdag. Det ska bli roligt.

2010-08-19 + 2010-08-20 Torsdag + Fredag

2010-08-20 / 23:52:27
Det blir två dagar i ett inlägg idag. Löpningen igår gick okej, varken jag eller Johanna var speciellt laddade för tempolöpning men vi gjorde det ändå. Här är resultatet från igår:

3,5 km löpning
24  minuter + nedvarning
266 kalorier
06:44 minuter/km
163 i genomsnittspuls
8.9km/h
186 i maxpuls

Idag laddade vi om för en långdistanslönping. Målet var att springa i 50 minuter och mer än 6 km. Eftersom jag åker utomlands i morgon har vi fårr göra om i schemat lite grann och vi bestämde att vi har en lugn vecka och börjar på vecka fyra när jag har kommit hem igen. Mitt mål med nästa vecka blir att sprinag minst två gånger och jag hoppas att jag klarar det. Värmen kan bli ett hinder då det skall bli 40 grader. Här är dagens resultat:

6,45 km
47:37 minuter
457 kalorier
'07:37 minuter/km
158 i genomsnittspuls
173 i maxpuls
7.9km/h

Vi hörs om en vecka!

2010-08-17 Tisdag

2010-08-17 / 20:25:28
Jag och Johanna sprang i Fors i Kungsbacka, en väldigt bra runda. Det är inte för branta och långa backar men samtidigt är den tillräckligt varierad. Idag sprang vi fortare när vi skulle springa snabbt i intervallerna och fortare när vi skulle återhämta oss. Skönt. Man rensar verkligen huvudet när man springer, alla irritationer försvinner. Man har en stund för sig själv där man kan lösa problem eller bara koppla av. Idag sa vi nästan ingenting till varanda när vi sprang vi bara fokuserade framåt. Och så mycket lättare det är att springa om man fokuserar på att man skall framåt och om man tänker på hur man sätter ner löpsteget.

Idag skulle vi som sagt var springa intervallträning igen, samma uppvärmning som vanligt och sen 8x1 minut intervall och sedan nervarv. Här är resultatet:

4 km
30 minuet (vi stängde av run keeper tidigare och gick det sista)
07:52 minut/km
313 kalorier
156 i genomsnittspuls
183 i maxpuls
7.5km/h

Temopt måste upp. Så är det bara. I morgon är det vila igen fast det blir nog en långpromenad på morgonen med Sarah. Benet kändes av lite grann idag men inte lika mycket, ska fortsätta smörja in med Voltaren så släpper det nog helt.

Bra start på dagen

2010-08-17 / 16:41:52
Idag började jag dagen med en promenad och sedan en rejäl frukost innehållande äggröra och min favorit yoghut blandning. Man får i sig massa nyttigheter och ändå är den så hilma god! Man blandar lättvaniljyoghurt med lite naturell youghurt, häller i kanel och krossade linfrön och rör om. Sen tinar man hallon/blåbär/björnbär eller vad man nu är sugen på och lägger i yoghurtblandningen (hemma hos mamma finns det massa gott i trädgården att ha i, prövade vinbär i morse). Är bären sura kan man ringa lite honung över. Mums! Det enda jag saknar med att jobba i butik är att man hade tid att gå morgonpromenader innan frukost, det är så skönt att starta dagen med. Ska jag gå morgonpromenader nu får jag gå upp halv fem och vem är sugen på det?!

Nu skall jag snart möta upp Johanna för att springa. Ladda, ladda, ladda.

Mina träningsmål 2010:

2010-08-16 / 13:17:40
Jag har många långsiktiga mål med min träning, mål som jag skall uppnå men inte riktigt vet när. Igår kom jag på ett lagom mål med springningen: iForms 5km lopp den 2:e september. Jag kommer inte att ha några problem att springa 5 km men jag hade velat springa det på under 25 minuter. Här är fler mål som jag har:

  • Om 6 veckor, när löpprogrammet är klart, springa 1 mil på en timme
  • Hålla igång löpningen under hösten och springa minst ett långpass i veckan
  • När löpprogrammet är slut: styrketräna 1-2 gånger i veckan
  • Börja träna något danspass
  • Få synliga magmuskler
Här är mina långsiktiga mål (som ska uppnås innan jag dör..):
  • Springa New York maraton
  • Göra riktiga klassikern
  • Springa Göteborgsvarvet på max 2,30
  • Gå Inkaleden i Peru

2010-08-15 Söndag

2010-08-15 / 22:22:06
Igår var jag ute och gick en promenad och jag kände av smärtan i benet. Inte bra. Jag smörjade in med voltaren och nu hoppas jag att det blir bättre. Idag sprang jag med Johanna och båda var rättså otaggade, det regnade lite och båda hade haft en dålig dag i torsdags. Det är dagar som denna som det är skönt att ha någon att springa med. Idag skulle vi springa 30 minuter lätt löpning och det gick riktigt bra. Johanna kom till mig och vi började med att gå i fem minuter och sen sprang vi i 25. Vi sprang över bräckan och ner Liivägen. Att springa över fjärås bräcka är en utav de bästa platser man kan springa på (här okring i alla fall) På ena sidan ser man havet och på andra sidan sjön Lyngnen. Och om man tänker på att det inte är alla som kan ha den utsikten när man springer så blir man bara änne mer taggad att ge allt. Här är dagens resultat:

30 minuter
4,3 km
158 i genomsnittspuls
181 i maxpuls
280 kalorier
07:51 minuter/km
8km/h

Nu är jag sugen på vecka tre i löpprogrammet. Tyvärr kommer det bli lite ändringar eftersom jag åker på semester på lördag. Vecka fyra kommer inte bli helt enligt schemat men jag skall försöka springa två gånger! Men nu är det fokus på vecka tre.

2010-08-12 Torsdag

2010-08-12 / 21:32:55
Idag kände jag inte alls för att träna. Men jag gjorde det ändå. Jag klarade varenda minut som jag skulle springa men det var inte kul och det var ingen bra runda jag sprang. Runt skogen på måberget, där jag inte har gått på flera år, jag trodde nästan att jag skulle springa vilse ett tag. Idag skulle jag springa så här:
10 min uppvärmning
20 min temoplöpning¨
10 min nedvarvning
Och här är resultatet:
40 minuter
190 maxpuls
173 i genomsnitt
5 km
07:52 min/km
428 kalorier
7.6km/h
Nu är det vila i två dagar (ev. lätt löpning i morgon i 15 min men jag får se hur jag känner mig) Jag fick ont idag igen ovanför knölen på insidan av vänsterfoten. Det strålar upp i benet. Jag behöver nog vila. Och jag behöver äta bättre. Idag har jag ätit skitdåligt, en färdigrätt (fiskgratäng) till lunch som jag var mätt på till kl 3 sen åt jag en bulle och en muffins vid 5 och två hönömackor vid 7. That's it. Skärpning Sandra.

Träningskompisen

2010-08-11 / 22:11:51
Nu kan ni snart hitta mig på träningskompisen, en sida där flera träningsbloggar finns samlade. Kanonbra att samla alla på ett ställe. Surfar runt för att hitta en favorit att följa, alltid kul med lite tips och motivation.

Förresten, träningsvärken börjar komma krypande efter gårdagens styrkepass. Jag har inte tränat styrka på länge och det behövs verkligen. Ja, vill man bli starkare är det bara att älska träningsvärk

Träningsmusik

2010-08-11 / 10:01:02
I min Iphone finns just nu denna musiken:

Black stone cherry - Rain Wizard
Clutch - Electric worry
Foo Fighters - Breakout
The Hives - Tick tick boom
Mumford and sons - Little lion man
Nickelback - Burn it to the ground (jag tröttnar aldrig på att träna till denna)
Lady gaga ft. beyonce - Telephone
Roxette - She's got the look

Det är så viktigt med rätt musik när man tränar. Det kan verkligen göra allt och det är lättare att motivera sig om man lyssnar på bra musik.

Igår tränade jag ett styrketräningsprogram efter springningen. Det var ett program som jag fått i en Iform tidning och man behövde hantlar och en pilatesboll, perfekt. Programmet var i 25 minuter så det var också lagon efter en löprunda! En gång i veckan eller två skall jag göra detta, jag behöver bygga upp musklerna i ryggen.

Laddar redan inför morgondagens tempopass, det ska bli kul att känna skillnaden från förra veckan. Jag ska nog ladda in lite mer musik i iphonen också. Nu när jag springer har jag ett program igång på telefonen, det heter Run Keeper och mäter sträckan och hastigheten. Riktigt bra! Men blir peppad att springa fortare!

2010-08-10 Tisdag

2010-08-10 / 20:39:07
Idag var det dags för fösta löprundan i vecka två. Men innan träningen satte igång åkte jag och köpte nya löpskor, det behövdes verkligen. Mina gamla var två år och hade gjort sitt. Jag har känt ett tag att dämpningen har varit dålig för mina knän har varit helt slut efter en runda. Jag kollade mitt löpsteg och jag har en neutral fotnedsättning, de allra flesta har pronation(?) vilket betyder att man sätter ner foten med tyngden på insidan. Jag köpte i alla fall ett par Asics Gel pulse skor som verkar grymma. Det bästa var också att de var nersatta från 1399:- till 799:- så jag tjänade ju nästan pengar! Idag tränade jag och Johanna intervall träning enligt följande:

10 min uppvärmning
8 x 1 min intervall med 1 min långsam jogg
10 min nedvarv

Det gick bra och vi sprang hos Joahnna och ut mot Myravägen och över spången. En bra platt, runda som är bra om man ska köra långdistans. Vi tog i lite för lite för vi viste inte hur mycket vi skulle orka. Men här är resultatet:

4.48 km
318 kalorier
08:05 min/km (måste förbättras..)
36 minuter
184 maxpuls (bör också vara högre när vi tränar intervallträning)
159 i genomsnittspuls
7.4km/h

I morgon är det vila igen, men nu skall jag nog köra lite styrketräning idag. Behöver bygga lite muskler. I morgon kommer ett inlägg med min träningsmusik som jag lyssnar på just nu!

2010-08-08 Söndag

2010-08-09 / 14:42:05
Idag var det dag fyra i löpprogrammet. Det har regnat hela dagen och jag var inte jätte laddad för att springa. Men jag gav mig ut ändå och det var faktiskt ganska skönt. Det ösregnade hela rundan men jag sprang i 50 minuter hem till Ann-Marie och lyckades ändå motivera mig själv väldigt bra. Idag skulle jag springa 50-60 minuter i måttligt tempo och här är resultatet:

49:31 minuter
6,83 km
07:15 min/km
556 kalorier
165 i genomsnittspuls
8,3 km/h

Nu är det vila en dag och sen är det vecka 2 som gäller!

2010-08-07 Lördag

2010-08-08 / 10:52:10
Idag sprang jag med Johanna, hon skall också göra detta programmet. Vi prang uppe i forsskogen, jag har aldrig sprungit där och den rundan var riktigt bra tycker jag. Det är kul att springa med någon också, man blir lite med peppad. Johanna och jag har ungefär samma tempo så det är perfekt. Idag var det intervallträning igen:

10 min uppvärmning
4 x 2 min intervall med 2 min lätt jogg emellan intervallerna
10 min nedvarvning

Det gick väldigt bra fat det var jobbigt. Det skönaste var efter intervallerna när man joggade ner och hade kommit in i springningen och andra andningen. då känndes det som man kunde springa hur långt som helst. Här är resultatet:

39 minuter
5,57 km
162 i genomsnittspuls
191 i maxpuls
393 kalorier
8.5 km/h
07:01 minuter/km (men Johanna höll på att svimma när vi skulle gå det sista så vi fick stanna, annars hade  det här varit lägre)

I morgon är det dags för 50-60 minuter medeltempo löpning..nu gäller det att ladda!

2010-08-05 Torsdag

2010-08-05 / 21:10:53
Idag var det dags för dag två på schemat. Jag var inte lika taggad idag men tillslut gav jag mig ut ändå. Vädret är ju skönt och det är alldeles lagom varmt för att springa. Jag bestämde mig för att springa här hemma och så mycket som möjligt på grus, jag vill inte slita ut knäna med att springa för mycket på asfallt. Idag var det tempoträning som stod på schemat:

10 minuter uppvärmning
20 minuter tempolöpning
10 minuter nedvarvning

Jag sprang runt den blinde och runt K-es och till en början var det svårt att motivera sig att springa 20 minuter fort men sen kom jag på att det blir ca sex låtar att lyssna på och jag fick inte kolla på klockan förän en låt var slut. Då gick det mycket fortare. Jag blev lite trött i knäna och fick lite ont på insidan av benen vid fotknölarna så nu skall jag smörja in mig med voltaren. I morgon är det vilodag. Här är infon från idag:

40:39 minuter
5.81 km
7:00 minuter/km
8.6km/h
451 kalorier
169 i genomsnittspuls

Målet är att jag ska springa under 7:00 minuter/km

/S

2010-08-03 Tisdag

2010-08-05 / 21:02:39
Idag börjar mitt nya liv. Igen. Jag hittade ett träningsprogram i iForm som jag har tänkt följa. Det är ett löpprogram på åtta veckor och man springer ca fyra dagar i veckan. Jag har försökt hålla igång nu i sommar men det har väl gått sådär, sprungit lite ibland. Men nu är det allvar. Idag började jag med intervallträning:

10 minuter uppvärmning
6 x 1 minuter intervall med 1 minut lätt jogg emellan varje intervall
10 minuter nedvarv/lätt jogg

Det gick bättre än väntat och det kändes nästan som om jag kunde springa hur långt som helst. Jag startade uppe vid simhallen och sprang upp på stora slingan och ut mot ridskolan och sen vidare mot bräckan. Jag har inte börjat använda min nya pulsklocka och min gamla är inte riktigt att lita på men tiden stämmer i alla fall och jag  har igång min run keeper så här är lite info:

32 minuter
4 km
07:51 minut/km
308 kalorier
158 i genomsnittspuls

/S